Selasa, 21 Februari 2012

SaHaBaTkU DuNiA AkHiRaT..

Assalamualaikum..w.b.t..
terase sgt nk taip sumthing bout my beloved friends..lame da kenal dorg..sorg ni since darjah 1.. n sorg lg ni since form 1.. wlau cmne pun ak syg dua2 nye skali..ok,ak cerite ttg yg ak knal dr darjah 1.. ak knal die mse mula2 mendaftar kt SKLW..dok sebelah dgn die.. die pendiam.. 1st time ak jmpe die sbb die xsekolah TADIKA.. orgnye kecik je.. comel.. ssh nk senyum.. tp xpe,ak yg terlebih ramah ni slalu je ajak die borak2..tp nasib bek die xtumbuk ak sbb ak slalu lpe nme die.. tp lme2 die ok.. bdak nye rajin n baik..kami sme kelas smpi darjah 6.. sbb ade 1 kelas je pun..heheheh.. then after UPSR msg2 terpisah.. sbb die msk sek lain n ak msk sekolah lain.. jauh terpisah tp dekat di hati..bile balik kg mesti jumpe..kongsi cerita.. then kami still rapat.. sme cm dulu2.. smpi form 5,dapat tw ayah die meninggal dunia.. mmg sdh sgt..tp da smpi mse die..so die ttp akn pergi.. tp kwn ak ni tabah.. die kuat semangat..mudah2an ayah die ditempatkan di kalangan org2 yg soleh.. insyaAllah.. pastu lpas SPM,kami meneruskan pelajaran kt form 6.. ak sme sekolah tp lain kelas.. then 3 bln lpas tu ak msk ALAM..means ak da jauh dr die.. tp still ctc.. mse form 6 ak dpt tw mak die plak pergi meninggalkn kami buat selamanya.. sedih sgt sbb time die sdh ak xdpt bersama dgn die.. tp ak tw die tabah.. die kuat.. ak doakan dr jauh..then since dr tu ak tekad,ak anggap die cm adk bradik ak sendiri..n ak pun bgtw mak.. mak kte mak pun anggap die cm ank sndiri..tp ak bangga dgn die.. die kuat semangat smpi die berjaya menjejakkn kaki ke UUM..jauh dr keluarga.. demi mencapai cite2.. ak sokong die sgt2.. walaupun kami jauh tp kami selalu berhubung n bile jumpe je start la gosip2 n kongsi2 cerita.. cume ak rse sdh bile ade org yg wat die menangis.. ak xmau die menangis.. sbb ak syg die.. skang ni die tgh praktikal..hope die cemerlang dlm setiap perkara yg die lakukan...pd sahabatku NURUL AIN AHMAD.. ak syg ko slame2nye...


yang ni plak..khas buat sahabat yg sentiasa bersama dgn aku setiap mse sepanjang waktu..sahabat susah sng ak..ak kenal die mse tu mse form 1.. mendafatr sekolah yg sme..jauh dr family..kami sekelas,se daerah.. wlu x sme dorm tp kami sentiasa bersama.. smpi org pggl kami belangkas.. mne ade ak situ ade die..mne ade die situ ade ak..hehe..kami mmg slalu je blajar sme2..wlupun kdg2 ade jgk gadoh2..ak sekelas dgn die smpi form 3.. then kami terpisah kelas..tp still ttp bersme dgn die.. pd die la tempat ak luahkan segala2nya.. dr mslh pelajaran smpi ke family..kami pun slalu balik sme2.. family die cm family aku n family ak pun cm family die.. then lpas SPM kami bawa haluan msg2.. die ke matrik n aku ke form 6.. tp 3 bln je ak dpt msk ALAM.. die la byk sokong ak.. bile ak mula2 bgtw die ak nk bercinta..die ttp support ak.. wlu ak ad mslh bercinta or kwn die ttp dgn ak..bg ak semangat n nasihat.. lme kami xjumpe.. bile ak abeh alam n die msk UPM,bru ade peluang nk berjumpe dgn die.. die ttp cm dlu.. ttp sokong ak wlupun bz dgn study.. cite2 die nk jd cikgu..ak sokong die.. sbb cite2 mulia.. nk didik ank bangsa.. skang ni die tgh jd guru ganti.. kt sekolah rendah.. comel je ajar dak2 sekolah rendah..mesti cikgu sne..cikgu sini..hehe.. apepun die tabah didik ank2 murid..skang ni bile ade mse je die n ak akn hang out.. seronok bile dgn die.. die ade je dgn ak bile time ak sdh.. bile jmpe die mst rse seronok sbb dpt luahkan pd die..then today she told me that she feel sad bout her interview.. tp ak tw die da wat yg terbaik..so ak doakn die berjaya.. ak tw die blh wat.. n ak yakin dgn kebolehan die.. Ya Allah tunaikanlah cita2 kawanku ini.. amin.. for my beloved cute friendzzz,ketahuilah betapa ak sgt menyayangi kamu.. xmau kamu sedih2..huhu..cewah jiwang plak..heheheh..apepun ni sume ikhlas..
for both of them,i love u so much..Alhamdulillah Ya Allah kerana KAU kurniakan sahabat terbaik buatku..amin.. thanks dear cz being my friends till jannah..insyaAllah...

Isnin, 20 Februari 2012

ari ini hari Isnin..

assalamualaikum..w.b.t..slmt hari isnin..
huarggghhh..arini ak keseorangan di umah kakak ku..di Jelebu..huhu.. mesej mak,mak kte masih di Padang Besar..wah,best tol mak aku ni.. berjln sakan..tggl la aku di rumah ini..hehe..bdk2 pun g sekolah.. dok mengedit belog ak ni hah.. ponat...ponat mate den smpi jd cmni..haha..pdhal kain byk blm lipat lg..hehehe..
                                                          

tengah sedap2 mengedit,ujan trun mencurah2..alhamdulillah...tp ak lari xckup tnh nk mengangkat kain yg berbondong2 tu..huhu.. arini ak xmsk..haha.. mls..sbb smlm pny laksa byk lg..hehehhehe...
wah,sdh pkul 5.30..jap lg dak2 blik.. oklah..stop dlu..later smbg lg.. ok.. daaa~~~~

Selasa, 14 Februari 2012

Bila kau seorang wanita..dan aku juga seorang wanita...


Bila kau seorang wanita janganlah kau menyakiti hati wanita lain hanya kerana kau ingin memiliki sebuah cinta dan memiliki seorang lelaki menjadi teman hidup mu.. jangan lah kau seskali mengambil kesempatan dan menjadi orang ketiga dalam sesuatu hubungan yang didalamnya sedang bergolak dgn masalah kerna itu akan lbh mngeruhkan lg keadaan dan lbh mnyakiti hati wanita itu.. kadang2 aku tidak faham knp ada juga wanita yang hatinya seperti batu..yang telinga nya seperti tuli yang matanya seperti buta tidak ada rasa kekesalan mnjadi org ketiga dalam hubungan org lain.. seolah2 dia tidak peduli dan merasa bahagia melihat kesengsaraan org lain dan hubungan wanita itu makin keruh menuju kehancuran dua hati.. adakah kau terlalu terdesak utk dicintai dan mencintai? silakan kpd sesiapa yang berkenaan buatlah apa saja,,,puaskan lah hati mu wahai wanita aneh.. semoga kebahagiaan yang kau miliki harini buat kau terus tersenyum bahagia.. usah peduli hati mereka yang kau sakiti kerana kau bukanlah punya sekeping hati murni.. dan aku satu masa nanti pasti akan mnghilang seperti bintang diwaktu pagi bulan diselaputi awan pelangi dikala hujan...kau akan merasakan kewujudan ku tapi kau tak kan pernah bisa melihatku dan menemukan diriku yg kau sakiti sbegitu lama hanya kerana kau ingin membahagiakan dan simpati kpd "wanita itu"   Dia wanita yg sekian lama menyakiti hatiku dgn halus dan byknya dalam hidup ku.


Jodoh Itu Rahsia ALLAH, Sweet Kan ALLAH, DIA Nak Bagi Kejutan Dekat Kita.. -
☻ ☻
/█\/█\
.||  .||.
SEKUAT mana saya SETIA...
SEHEBAT mana saya MERANCANG...
SEJAUH mana saya MENUNGGU...
SEKERAS mana saya BERSABAR...
SEJUJUR mana saya MENERIMA AWAK...

Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama..Kita Tetap Tidak Akan Bersama..Tiada Yang Kebetulan Melainkan Semuanya Telah Dirancang..Dan Sebaik Baik Yang Merancang Itu Adalah ALLAH s.w.t., Maha Perancang Segalanya.. :)
P/S
. Senyumlah andai dirimu dikhianati ♥
.. Senyumlah andai dirimu dilukai ♥
.. Senyumlah andai dirimu ditindasi ♥
.. Senyumlah andai dirimu dilupai ♥
.. Senyumlah andai dirimu disakiti ♥
..Senyumlah andai dirimu dibebani ♥
.. Senyumlah andai dirimu diejek'i ♥
.. Senyumlah andai dirimu dicaci maki ♥ 
" Sesungguhnya senyuman itu menunjukkan ketabahan diri dan ketegaran diri "

Khamis, 9 Februari 2012

Allah duga kesabaran ku..

Assalamualaikum..w.b.t..
arini ak gatal2 nk tgk fb someone yg pnh ade kaitan dgn Incik A.. actually lme da die bgtw about dis gugurl..huhu.. td gatal2 nk search blog die.. then,tgk2 rupenye die menulis sumthing about Incik A.. apekah ini...???? owh,coretan die jmpe incik A...hope nye die juz jmpe n xsimpan ape2 perasaan pd Incik A.. wlpun aku tw die bukan hak ak lg,tp atleast ak ni wanita yg ade persaan cemburu.. klu b4 ni bout adk agkt die.. skang tgk dak ni.. tp hope die xsimpan pape perasaan la.. huhu..
Ya Allah,bantulah hambaMu ini.. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui isi hatiku ini,, Amin...

Khamis, 2 Februari 2012

Terima Kasih Ya Allah..

Assalamualaikum...
semakin jrg ak update blog ku ini.. so entry kali ni ak nk mengucapkan kesyukuran kpd Allah SWT ats segala nikmat dan kurniaan atas segala rezeki dan kasih syg yg DIA limpahkan.. terutamanya ksh syg dr family, rakan2 n termasuk Encik <3 A  yg bersme sye slme 2th 8 bln 3 mggu n 5 hari.. Alhamdulillah.. die sgt bersabar dgn kerenah sye.. huhu.. apepun ak hny mampu berdoa yg terbaik buat semua.. InsyaAllah.. amin..